City Rethymno - MYTHOS CRETE HOTELΧωριά & περιοχές φυσικής ομορφιάς

Η καρδιά της Κρήτης είναι τα χωριά. Εκατοντάδες, σε όλη την ενδοχώρα, διατηρούν ζωντανή την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού.

Ένας από αυτά είναι Μαργαρίτες. Το χωριό φημίζεται για τα κεραμικά του, που αποτελούν παραδοσιακή ενασχόληση των κατοίκων από τη Μινωική εποχή. Ο κύριος λόγος πίσω από την ανάπτυξη αυτής της τέχνης είναι υψηλή περιεκτικότητα του εδάφους σε άργιλο (πηλό). Σήμερα, ο οικισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα αγγειοπλαστικής και κεραμικής τέχνης στην Κρήτη. Έχει 17 εργαστήρια που λειτουργούν ως εκθέσεις, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έμπειρους και επιδέξιος τεχνίτες να δημιουργούν κάθε είδους κεραμικά αντικειμένα και απομιμήσεις αρχαίων μινωικών αγγείων. Επίσης, στις Μαργαρίτες βρίσκεται ο Θολωτός Τάφος που χρονολογείται από το 1350 π.Χ. Εκεί βρέθηκαν τα οστά δύο ενηλίκων και δύο παιδιών, που σύμφωνα με τους ερευνητές, ανήκαν σε υψηλή κοινωνική τάξη.

Αρχαιολογικοί Χώροι

City Rethymno - MYTHOS CRETE HOTELΑρχαιολογικοί χώροι

Η Κρήτη είναι η γενέτειρα ενός από τους πιο ένδοξους αρχαίους πολιτισμούς: του Μινωικού Πολιτισμού. Σημαντικότερο κέντρο του ήταν η Κνωσός, με τη Φαιστό να ακολουθεί. Ο αρχαίος δίσκος που βρέθηκε στην Φαιστό (ο Δίσκος της Φαιστού) πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της εποχής μας, καθώς μεταφέρει πολύτιμα μηνύματα για το σύνολο της ανθρωπότητας. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα μεταφραστεί. Ο Μινωικός Πολιτισμός είχε ήδη αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το 3.500 π.Χ., ανάπτυξη που διατηρήθηκε μέχρι το 12 αιώνα π.Χ. Πολλοί θρύλοι έχουν γεννηθεί στην Κνωσό, όπως αυτή του Μινώταυρου, του τέρατος με το ανθρώπινο σώμα και το κεφάλι ταύρου, που σκοτώθηκε από τον Θησέα στο λαβύρινθο της Κνωσού. Η πόλη της Κνωσού βρίσκεται 5 χλμ. νοτιοανατολικά της σημερινής θέσης του Ηρακλείου. Παρά το γεγονός ότι μόνο ένα μικρό μέρος της έχει διασωθεί, μπορεί κανείς να θαυμάσει πολλά από τα επιτεύγματα εκείνης της περιόδου, όπως τα δίκτυα ύδρευσης και τους αγωγούς θέρμανσης και ψύξης. Τα ευρήματα από το ανάκτορο (αγγεία, ειδώλια, το αρχείο της Γραμμικής Β γραφής, καθώς και αυθεντικές τοιχογραφίες) εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Παραλίες στο Ρέθυμνο

City Rethymno - MYTHOS CRETE HOTELΠαραλίες

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για ημερήσιες εκδρομές, ιδιαίτερα προς τη νότια ακτή. Έτοιμοι;

Ξεκινήστε από τον περίφημο Πλακιά, που βρίσκεται περίπου 36 χλμ. νότια του Ρεθύμνου. Ο Πλακιάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Κρήτης, ενώ η παραλία του αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες (1,4 χλμ.) και ομορφότερες του νησιού. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ, γήπεδα beach volley, σνακ μπαρ, ντους κλπ. Επιπλέον, ο Πλακιάς διαθέτει πολλές παραδοσιακές ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε. Αν σας αρέσει η ορειβασία, θα σας ενδιέφερε να γνωρίζετε ότι το ανατολικό άκρο της παραλίας του Πλακιά διαθέτει ένα συγκρότημα από τεράστιους κάθετους βράχους, που ονομάζεται Παλίγκρεμνος, ιδανικό τόσο για αρχάριους και έμπειρους ορειβάτες.